shining smile

Tandprotheticus
Wat zegt U?
Van Eekelen
tandtechniek oplossingen
Tandprothetiek           &
tandtechniek

Tandprothetiek

Een tandprotheticus is een afgestudeerde tandtechnicus die een vervolgopleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. De tandprotheticus heeft zich hierdoor gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen zonder dat daar een verwijzing van bijvoorbeeld een tandarts voor nodig is. Op verwijzing van tandarts of implantoloog vervaardigt de tandprotheticus geheel zelfstandig ook partiele protheses, frame protheses en overkappingprotheses op wortels en implantaten.

Tandprothetici werken over het algemeen in een vrijgevestigde praktijk geheel zelfstandig.
De taak van een tandprotheticus richt zich met name op de volledige boven- en of onderprothese. Een tandprotheticus stelt zelf de diagnose en is zelfstandig verantwoordelijk voor het hele traject inclusief nazorg. Ook kan worden voorzien in andere uitneembare voorzieningen, zoals de frameprothese, partiele kunstharsprothese (plaatje), overkappingsprothese, prothese op implantaten of immediaatprothese.

Een tandprotheticus kan veel betekenen voor mensen met een gebitsprothese. Het grote voordeel van de rechtstreekse behandeling in de tandprothetische praktijk is dat de drempel voor patienten laag is.

Een patient kan rechtstreeks terecht voor:

- vrijblijvend advies
- beoordeling van een kunstgebit
- reparaties
- correcties/ vernieuwing van het kunstgebit
- een nieuwe prothese met de daarbij behorende nazorg
- voorlichting over de verzorging van de gebitsprothese
- een gedeeltelijk kunstgebit
- een kunstgebit op implantaten

 

 

 

cadcam

 

 

 

 

logo

    Neherpark 1
    2264 ZD  Leidschendam
    Telefoon: 070 317 6052
    Fax:           070 317 6083
    E-mail:     info@vaneekelentandtechniek.nl