shining smile

CADCAM
3d scanner
Van Eekelen
tandtechniek oplossingen
Tandprothetiek           &
tandtechniek

Oplossingen met CADCAM-scanner

De techniek staat niet stil tegenwoordig. Zo ook binnen de tandheelkunde. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen voor tandvervanging, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van hightech technologie. Dankzij de CADCAM-technologie (Computer Aided Design, Computer Aided Manufacturing) kunnen met de computer op maat gemaakte tandvervangingen geproduceerd worden met precisie tot op de micrometer. Doormiddel van laserscanning wordt een 3D-beeld van de mond weergegeven.

Van Eekelen Tandtechniek biedt CADCAM-oplossingen met een scanner (CS-2 van de firma Straumann) die wij in ons laboratorium hebben staan. Hierdoor kunnen wij u direct esthetische restauraties bieden, helemaal naar uw wensen gemaakt.

Nadat uw tandarts een afdruk heeft gemaakt (mondscanner), wordt de restauratie door ons ontworpen op de computer. Vervolgens worden deze gegevens naar het productiecentrum in Leipzig gestuurd. Daar wordt de gewenste kroon of brug industrieel gefabriceerd. Zo is iedere kroon of brug uniek. Ook biedt deze methode van tandvervanging het voordeel dat er gebruik gemaakt kan worden van hoogwaardige, innovatieve materialen. De vraag naar kronen en bruggen waarin geen metalen zijn verwerkt, neemt al een aantal jaren gestaag toe. Moderne keramische materialen die gebruikt worden met CADCAM zorgen voor esthetische, functionele en duurzame restauraties.

Naarmate men ouder wordt, trekt het tandvlees zich een paar millimeter terug. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de restauratie, maar wel op het esthetische plaatje. Indien er namelijk een restauratie is geplaatst met een combinatie van metaal en keramiek, kan de restauratie zichtbaar worden als een grauwe tint. Door gebruik te maken van volledig keramische kronen of bruggen, kan dit risico verkleind of zelfs vermeden worden.
Vraag bij ons laboratorium naar de mogelijkheden van onze scanner.

foto bron: Straumann

 

 

cadcam

 

 

 

 

logo

    Neherpark 1
    2264 ZD  Leidschendam
    Telefoon: 070 317 6052
    Fax:           070 317 6083
    E-mail:     info@vaneekelentandtechniek.nl